Kartor

Kartor

Här finns olika tematiska kartor över områden i Bergianska trädgården. Här finns länk till en karta över hela trädgården.

Bland skelettgravar, kottetorn och leksaksberg

Gå en historisk vandring på egen hand i Bergianska trädgården med omnejd. Denna gång handlar det inte så mycket om växter, utan vi söker oss tillbaka i tiden, långt tillbaka i tiden…

Citron, Citrus x limon Foto: Rakel Norberg

Karta över nyttoväxter i Edvard Andersons växthus

Nyttoväxter är växter som på olika sätt används av människan – till mat, dryck, läkemedel, kläder, byggnadsmaterial m.m. En del växter skördas vilda från naturen, andra odlas på åkrar, i trädgårdar och plantager.

Inkakrage. Foto: Lars Gunnar Reinhammar

Utforska blomväxternas mångfald i Systematiska avdelningen – med ny karta

Det är blomväxternas årstid! Passa på att utforska Systematiska avdelningen med den nya kartan över området, så att du kan hitta alla växtfamiljer som finns här. Den kan behövas om du vill utforska de cirka 1400 blomväxter som området erbjuder!

Illustration: Ulla von Krusenstierna

Karta över Edvard Andersons växthus

Lär dig mer om Edvard Andersons växthus och hitta 41 märkliga växter i växthuset. Se och ladda ner en karta över rummen som finns i Edvard Andersons växthus.

Area for pollination

Området för pollinations- och spridningsbiologi

Det här är ett område i Bergianska trädgården med syfte att visa hur växter förökar sig. Tolv tårtbitsformade rabatter delar upp området och på en relativt liten yta kan man se och lära sig mycket. Varje del har ett tema med förklarande skylt. Det kan handla om blommans delar, olika typer av pollination, sätt att locka pollinatörer t.ex. genom blommans doft, färg och form eller om olika spridningssätt för växter. Ladda ner skylttexterna innan besöket om du redan nu vill veta mer.