Besök med barn

Har ni skötbord? - Ja, i Edvard Andersons växthus finns skötbord. 

Kan jag gå in med barnvagn i växthusen? - Ja, det går bra, men i Victoriahuset öppnas dörrarna för hand. Gångbredden är 135 cm. I Edvard Andersons växthus är gångbredden 56-210 cm. Det går bra att ta sig fram i huvuddelen av växthuset med vagn.

Biljetter och visningar

Behöver man boka plats i förväg till era visningar? - Nej, det behövs inte. Bara i undantagsfall krävs anmälan och då anges det i informationen om arrangemanget.

Har ni någon student- eller pensionärsrabatt? - Nej, Edvard Anderson önskade i sitt testamente samma låga pris för alla vuxna. 

Hur betalar jag för visningen jag ska gå utomhus? - Du betalar direkt till guiden, kontant eller med kort. 

Bröllop, fotografering, filma

Får man filma och fotografera i trädgården och växthusen? - Se våra sidor om fotografering och filmning.

Kan vi ha vårt bröllop i Bergianska trädgården? - Tyvärr kan vi inte erbjuda möjlighet till vigsel/bröllop inom området. Trädgården och växthusen är till för allmänheten och ska alltid vara tillgänglig för alla i sin helhet.

Toaletter

Var i trädgården finns det toaletter? - Toaletter finns i Edvard Andersons växthus och Gamla orangeriet. Under perioden april-oktober har vi en extra toalett öppen nära Victoriahuset. Den är öppen mellan 6-22. Toaletterna är rullstolsanpassade. 

Äta & shoppa

Får jag besöka butiken och kaféet i Edvard Andersons växthus utan att betala entré? - Ja, välkommen! (Om du vill ta med dig köpt fika in i växthuset så måste du betala entré, men vi har fina fikaplaser i kaféet också som inte kräver löst entré.)

Serverar ni något matigt i caféet i Edvard Andersons växthus? - Caféet serverar framför allt bakverk, men har även smörgåsar. I Gamla orangeriet serveras varm mat. 

Var får man äta sin egen medhavda matsäck? - På kartan utmarkerade rastplatser och på bänkar utomhus får egen matsäck förtäras. I Edvard Andersons växthus finns endast platser för betalande cafégäster. 

Övriga frågor

Får man ta med hund in i växthusen? - Nej, hundar får stanna utanför. Gäller ej ledarhund. Alla hundar på besök i Bergianska trädgården måste vara kopplade. Besökande till Edvard Andersons växthus kan koppla hunden i krok utanför dörren. 

Kan man låna rullstol? - Vi har en rullstol för utlåning i Edvard Andersons växthus. Det går bra att låna med den ut i trädgården mot att man lämnar någon ID-handling som pant.

Var kan jag ställa min cykel? - Vi har cykelparkering vid informationtavlan väster om Edvard Andersons växthus samt vid bilparkeringen. Se kartan. Cykeltrafik inne i trädgården är förbjuden.