Jobba hos oss

I Bergianska trädgården arbetar trädgårdsmästare, intendenter, administrativ och kassapersonal. Under året behövs timanställd helgpersonal och tidigt på våren anställer vi trädgårdsmedarbetare för säsongen april-oktober. Stora delar av Bergianska trädgården drivs av Stockholms universitet, främst frilandsanläggningarna och Victoriahuset. Andra delar drivs av Kungliga Vetenskapsakademien, bland annat Edvard Andersons växthus.

Vy odlingar
Området för pollinations och spridningsbiologi. Foto: Eva Dalin
 

Säsongsanställda trädgårdsmedarbetare

Varje år säsongsanställs ett antal trädgårdsmedarbetare för att bistå trädgårdsmästarna i den dagliga skötseln. Många av de säsongsanställda återkommer under flera år. Arbetsuppgifter är odling och skötsel av Bergianska trädgårdens växtmaterial utomhus, stor andel utgörs av ogräsrensning.

Anställningarna gäller en till sex månader under tiden mars till november. Arbetet är fysiskt krävande, speciellt för handleder, nacke, axlar, rygg och knän.

Utbildning/erfarenhet

För att komma ifråga för anställning bör man ha grundläggande trädgårdsutbildning och/eller yrkeserfarenhet inom trädgårdsproduktion, markbyggnad eller parkskötsel.

Ledig tjänst: Trädgårdsmedarbetare till Edvard Andersons växthus

Edvard Andersons växthus söker en trädgårdsmedarbetare för säsongen 2024. Sista ansökningsdag är 2024-02-18.

Se Kungl. Vetenskapsakademiens hemsidor för mer information.

Lediga tjänster: Trädgårdsmedarbetare (lång säsong)

Bergianska trädgården söker två säsongsanställda trädgårdsmedarbetare (lång säsong) för arbete i utomhusdelarna av trädgården. Sista ansökningsdag är 2024-02-04. 

Se Stockholms universitets hemsidor för mer information

Lediga tjänster: Trädgårdsmedarbetare (kort säsong)

Bergianska trädgården söker två säsongsanställda trädgårdsmedarbetare (kort säsong) för arbete i utomhusdelarna av trädgården. Sista ansökningsdag är 2024-02-04. 

Se Stockholms universitets hemsidor för mer information

 

Kassapersonal

I Edvard Andersons växthus entrékassa arbetar utöver vår fast anställda personal även behovsanställda. Våra timanställda arbetar framför allt under helger och semestertider.

Ladda ner pdf för mer information:

Kassapersonal Edvard Andersons växthus. (95 Kb)

 

Praktisera i Bergianska trädgården

Vi tar emot oavlönade praktikanter som vill ha erfarenhet av skötsel av växtmaterialet utomhus i en botanisk trädgård, från slutet av april till mitten av oktober. Vi tar ej emot praktikanter i växthusen! I första hand tar vi emot studenter på yrkeshögskolornas trädgårdsutbildningar, men även andra praktikanter i mån av plats. Praktiktiden är minst två veckor. Vi har tyvärr ej möjlighet att ta emot PRAO-elever.

Under praktiken följer och deltar man i trädgårdsmästarnas och de säsongsanställdas dagliga göromål. Arbetet sker i något av de tre arbetslagen som ansvarar för

  • Parkområdena med växtgeografiska områden
  • Växtsystematiska avdelningen och området för pollination och spridning eller
  • Köksväxtlanden, örtagården och frukt- och bäravdelningen

Vi erbjuder inblick i skötseln av ett fantastiskt artrikt växtmaterial och möjligheter att genom att delta i arbetet, diskutera, fråga och självstudier lära sig både yrkeskunskaper inom trädgårdsyrket, artkunskap och få en insikt i växtsystematik och botanik.
Arbetet är ofta fysiskt krävande, speciellt för handleder, nacke, axlar, rygg och knän.

 

 

Kontakt

Frågor om lediga tjänster och praktik
På denna sida