Att göra

Under alla årstider finns det något fint att se i Bergianska trädgården. Här kommer några tips om vad du kan se och göra när du kommit hit. Vi har också fördjupande information om växter som du kan ta del av hemifrån.

 

Sevärt på våren

 

Sevärt på sommaren

 

Sevärt på hösten

 

Sevärt på vintern

 

Promenadslingor i Bergianska trädgården

Under vår och sommar finns ett par slingor som du kan gå själv med hjälp av karta och skyltar.

Med anledning av Internationella dagen för biologisk mångfald den 22 maj erbjuder vi våra besökare att ta en promenad på egen hand längs Mångfaldsstigen. En karta, som beskriver områdets biologiska mångfald, visar vägen. Mångfaldsstigen finns tillgänglig från 18 maj till 5 juni.

Promenadslingan har 15 stationer som skildrar olika arter i området. En kartfolder kommer att finnas i entrén till Edvard Andersons växthus under perioden.

Ta en promenad längs Mångfaldsstigen

Välkommen till en promenad längs Evolutionsslingan med skyltar och en karta som berättar den spännande historien om växternas ursprung. Följ med på en tidsresa flera hundra miljoner år tillbaka i tiden. Skyltarna längs promenadslingan finns uppsatta från början av juni till slutet av september.

Promenadslinga i Bergianska trädgården visar landväxternas evolution

Lär dig mer:

Växternas evolution

Ginkgo – ett levande fossil

 

 

Lär dig mer om växter

Här publicerar vi olika informationsmaterial såsom utställningstexter, temakartor eller om någon speciell växt i Bergianska trädgården. Välkommen att läsa och lära! Några går att ladda ner och skriva ut inför ett besök.

 

Filmarkiv

Här kan du se Filmen om jättenäckrosen och andra filmer som gjorts i Bergianska trädgården.

På denna sida