Skolor

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bergianska trädgården
  4. Besök oss
  5. Skolor
  6. Skolprogram med guide

Skolprogram med guide

Fyll i formuläret nedan för att skicka "Skolprogram med guide" till en vän..

Skicka "Skolprogram med guide" till en vän.

Captcha

För att vara säker på att denna funktion inte missbrukas ber vi att du identifierar dig genom att använda captcha-funktionen nedan.

Tillbaka till artikeln

Medhavd matsäck/picknick

Du är välkommen att äta din medhavda matsäck utomhus: på parkbänkar och på kartan utmarkerade rastplatser. Ta gärna med dig matsäcksavfallet sedan då avfallskärlen lätt blir överfulla. Tack!

Eftersom vi har känsligt växtmaterial är det inte tillåtet att sitta var som helst i trädgården eller på ängsytor. Det är inte tillåtet med medhavd matsäck i Edvard Andersons växthus.

Toaletter

Toaletter finns i Edvard Andersons växthus och Gamla orangeriet. Under perioden april-oktober har vi en extra toalett öppen nära Victoriahuset. Den är öppen mellan 6-22. Toaletterna är rullstolsanpassade. 

Karta över Bergianska trädgården

Karta över Bergianska trädgården. Illustration: Veronica Lendel

Tips!

Ladda ned Svenskt Kulturarvs app KulTur och gör ett quiz om Bergianska trädgården, eller andra platser du besöker. Appen är gratis och består av historiskt material i form av olika filmer, texter, bilder och quizar från olika kulturarvsplatser runt om i Sverige. Appen riktar sig till skolbarn och ungdomar, men är rolig för alla!

Mer info: http://www.svensktkulturarv.se/kultur/kultur-i-skolan/​

Pedagogisk handledning att ladda ner:

http://www.svensktkulturarv.se/media/3775/kulturquiz_handledning_museum.pdf