Besök med barn

Har ni skötbord? - Ja, i Edvard Andersons växthus finns skötbord. 

Kan jag gå in med barnvagn i växthusen? - Ja, det går bra, men i Victoriahuset öppnas dörrarna för hand. Gångbredden är 135 cm. I Edvard Andersons växthus är gångbredden 56-210 cm. Det går bra att ta sig fram i huvuddelen av växthuset med vagn. På helgerna kan det vara trångt i Edvard Andersons växthus, i så fall bör barnvagnen parkeras utanför.

Biljetter och visningar

Behöver man boka plats i förväg till era visningar? - Nej, det behövs inte. Bara i undantagsfall krävs anmälan och då anges det i informationen om arrangemanget. Grupper måste alltid boka i förväg, även om ni inte önskar guide. Läs mer om gruppbesök i Bergianska trädgården här. Skolklasser behöver också boka i förväg, mer information här.

Har ni någon student- eller pensionärsrabatt? - Nej, Edvard Anderson önskade i sitt testamente samma låga pris för alla vuxna. 

Hur betalar jag för visningen jag ska gå utomhus? - Du betalar direkt till guiden, kontant, med kort eller Swish. 

Bröllop, fotografering, filma

Får man filma och fotografera i trädgården och växthusen? - Se våra sidor om fotografering och filmning.

Kan vi ha vårt bröllop i Bergianska trädgården? - Tyvärr kan vi inte erbjuda möjlighet till vigsel/bröllop eller bröllopsfotografering inom området. Trädgården och växthusen är till för allmänheten och ska alltid vara tillgänglig för alla i sin helhet.

Toaletter

Var i trädgården finns det toaletter? - Toaletter finns i Edvard Andersons växthus och Gamla orangeriet. Under perioden april-oktober har vi en extra toalett öppen nära Victoriahuset. Den är öppen mellan 6-22. Toaletterna är rullstolsanpassade. 

Äta & shoppa

Får jag besöka butiken och caféet i Edvard Andersons växthus utan att betala entré? - Ja, välkommen! (Om du vill ta med dig köpt fika in i växthuset så måste du betala entré, men vi har fina fikaplaser i caféet också som inte kräver löst entré.)

Serverar ni något matigt i caféet i Edvard Andersons växthus? - Caféet serverar framför allt bakverk, men har även enklare smörgåsar. I Gamla Orangeriet Restaurang & Café serveras varm mat. 

Säljer ni växter?
Nej, vi säljer inte växter, men vi visar växter från hela världen! Vi är en botanisk trädgård, ett museum för levande växter. (Ursprungligen fanns en handelsträdgård här i egen regi. Den platsen ingår inte längre i Bergianska trädgården, men en utomstående handelsträdgård är fortfarande verksam här.)

Var får man äta sin egen medhavda matsäck? - Vid borden på rastplatserna som är utmarkerade på kartan och på bänkar utomhus får egen matsäck förtäras. I Edvard Andersons växthus finns endast platser för betalande cafégäster. 

Övriga frågor

Får man ta med hund in i växthusen? - Nej, hundar får stanna utanför. Gäller ej ledarhund. Alla hundar på besök i Bergianska trädgården måste vara kopplade. Besökande till Edvard Andersons växthus kan koppla hunden i krok utanför dörren. 

Kan man låna rullstol? - Vi har en rullstol för utlåning i Edvard Andersons växthus. Det går bra att låna med den ut i trädgården mot att man lämnar någon ID-handling som pant.

Var kan jag ställa min cykel? - Vi har cykelparkering vid informationtavlan väster om Edvard Andersons växthus samt vid bilparkeringen. Se kartan. Cykeltrafik inne i trädgården är förbjuden.