Bergianska trädgården

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bergianska trädgården

Välkommen till Bergianska trädgården – ett museum för levande växter

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Här finns växter från hela världen, som Medelhavsområdet och tropikerna. Trädgården är naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm.  Förutom hundratals träd- och buskarter, stora gräsytor med blommande örter finns växtsystematiska kvarter där man ser hur växter är släkt med varandra, växtgeografiska områden samt en frodig frukt- och bärträdgård. En plats för kunskapsinhämtning, inspiration och rekreation.

Korkek med korkar

När champagnekorken smäller på nyårsafton...

... är det en liten bit korkeksbark som flyger iväg. Dessa speciella korkar görs av sammanpressade smulor av korkekens bark. Vi önskar er alla ett gott nytt år!

arbeta i Bergianska trädgården

Ledig tjänst: vi söker en ekonomi-och personalhandläggare till Bergianska trädgården

Stora delar av Bergianska trädgården drivs av Stockholms universitet, andra delar drivs av Kungliga Vetenskapsakademien, bl.a. Edvard Andersons växthus med Medelhavsklimat. Just nu söker vi en ekonomi-och personalhandläggare med anställning vid Stockholms universitet.

Information med anledning av corona

Information med anledning av coronaviruset

Bergianska trädgården har vidtagit en rad åtgärder med anledning av Covid-19.

Järnvägskorsning med bommarna nere

Ny planskild korsning vid Bergianska trädgården

Efter många års utredning är det snart slutväntat vid järnvägsbommarna in till Bergianska trädgården. Den olycksdrabbade plankorsningen ersätts med en planskild korsning söder om Grindstugan.