Bergianska trädgården

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bergianska trädgården

Välkommen till Bergianska trädgården – ett museum för levande växter

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Här finns växter från hela världen, som Medelhavsområdet och tropikerna. Trädgården är naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm.  Förutom hundratals träd- och buskarter, stora gräsytor med blommande örter finns växtsystematiska kvarter där man ser hur växter är släkt med varandra, växtgeografiska områden såväl som frodiga köksväxtland, örtagård och frukt- och bärträdgård. En plats för kunskapsinhämtning, inspiration och rekreation.

Taggagave

Taggagaven skall blomma

En drygt 30-årig taggagave har skickat upp en fem meter hög blomställning i Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården. Den kommer att slå ut sina hundratals gula blommor under högsommaren.

Stängt midsommarafton, midsommardagen och 23/6

Under midsommarhelgen är det stängt i växthusen

På midsommarafton, midsommardagen och söndagen därefter (23/6) är det stängt i Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Utomhusdelarna i parken är dock öppna varje dag.

Ephedra

På fältresa till Jordanien

Efedraväxter är små gåtfulla buskar som trivs i Jordaniens soliga bergstrakter och andra platser med liknande natur. De hade sin höjdpunkt samtidigt som dinosaurier strövade omkring på jorden.

kottepalm

Gå en evolutionspromenad i växthuset

Välkommen till en upptäcktsfärd med fokus på den spännande historien om om växternas ursprung – en tidsresa 450 miljoner år bakåt i tiden.