Plocka frö!

Evenemang

Datum: torsdag 29 augusti 2024

Tid: 13.00 – 14.30

Plats: Bergianska trädgården

Naturskyddsföreningen instiftade fröets dag 2023. I Bergianska trädgården plockar vi våra egna frön och i visningen vill vi gärna berätta om våra erfarenheter och inspirera till egen fröplockning.

Frön från årets frösamlande i Bergianska trädgården. Foto: Bergianska trädgården

För att inspirera till fröplockning av vilda växter i vår närhet och för att gynna biologisk mångfald instiftade Naturskyddsföreningen 2023 fröets dag. Att plocka frön är ett sätt att föryngra sin trädgård med de växter som redan finns utan att behöva köpa nya frön varje år. Det är också en möjlighet att förnya sin trädgård med nya växter, kanske med frön som har samlats i naturen. Fröplockning är spännande och ibland är det faktiskt ett riktigt detektivarbete. Vad är det som är frö? Är fröna mogna? Hur ska man plocka fröna?

Vi kommer att titta närmare på olika sorters frön och frukttyper, hur man lokaliserar och plockar frö, men också hur man rensar och förvarar fröna.

Obligatorisk föranmälan: klicka på länken till anmälningsformuläret för att anmäla dig. Anmälan öppnar torsdag 8 augusti.

Anmälningsformulär

Begränsat antal platser.

Pris: 100 kr. Betalning sker direkt till guiden med Swish. Samling för betalning 15 minuter innan visningen börjar. Samlingsplats meddelas vid erhållen plats på visningen.