Nyheter

Nyheter vid Bergianska trädgården

  • Lediga tjänster 2022-01-19 Stora delar av Bergianska trädgården drivs av Stockholms universitet, andra delar drivs av Kungliga Vetenskapsakademien. Just nu söker vi en ekonomi-och personalhandläggare med anställning vid Stockholms universitet samt en säsongsanställd trädgårdsmedarbetare.
  • Borsten blommar 2022-01-18 Titta in i Edvard Andersons växthus så hittar du den praktfulla målarborsten som nu är på väg att slå ut.
  • När champagnekorken smäller på nyårsafton... 2021-12-31 ... är det en liten bit korkeksbark som flyger iväg. Dessa speciella korkar görs av sammanpressade smulor av korkekens bark. Vi önskar er alla ett gott nytt år!
  • Granen - julens stämningshöjare 2021-12-23 Idag är det självklart att ha en gran till jul. Flera arter används och de skiljer sig inte bara i form - utan även i doft!
  • Fikonkaktus – hemvist för koschenillsköldlus 2021-12-19 Rött är julens färg framför andra. Det röda julgodiset är ofta färgat koschenill, ett färgämne som även används i smink och textilier.
  • Ny planskild korsning vid Bergianska trädgården 2021-12-14 Efter många års utredning är det snart slutväntat vid järnvägsbommarna in till Bergianska trädgården. Den olycksdrabbade plankorsningen ersätts med en planskild korsning söder om Grindstugan.
  • Information med anledning av coronaviruset 2021-12-13 Bergianska trädgården har vidtagit en rad åtgärder med anledning av Covid-19.
  • Äkta kanel eller kassiakanel – en smaksak 2021-12-12 Pepparkaksbak med kanel, ingefära, kryddnejlikor och kardemumma. Men spelar det någon roll om kanelen är äkta eller inte?
  • Korinter till ögon 2021-12-06 Till julbaket, julpuddingen och julglöggen vill vi ha olika typer av torkade vindruvor – söta russin och små svarta korinter.
  • Hur tillverkas choklad? 2021-12-05 Kakaoträd, sockerrör och kokospalm är några av växterna som växer i Edvard Andersons växthus. Här kan du se hela kakaofrukter, inuti finns fröna - kakaobönorna - som blir till choklad.

Kontakt

För pressfrågor
info@bergianska.se
AnnSofie Börjesson, 08-16 30 91
Mia Olvång, 08-16 14 75