Senast uppdaterad 8 januari 2021

Edvard Andersons växthus har stängt från och med fredag 30 oktober tills vidare, på grund av Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd i Stockholms län. Victoriahuset har stängt för säsongen. Utomhusdelarna har öppet som vanligt. På grund av det rådande läget med Covid-19 har Bergianska trädgården vidtagit följande försiktighetsåtgärder.

Försiktighetsåtgärder

  • Bergianska trädgården följer svenska myndigheters riktlinjer och råd kring Covid-19.
  • Vi uppmanar våra besökare att hålla 2 meters avstånd till varandra och till personal.
  • Det är för närvarande inte möjligt att beställa en visning i Edvard Andersons växthus.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk. Trädgården väntar på dig när du frisknat till!
  • Eftersom Edvard Andersons växthus håller stängt, är även caféet stängt. Närmsta café/restaurang är Gamla Orangeriets Restaurang och Café (stängt t.o.m. 28/1), 25 meter från Edvard Andersosn växthus. De har även uteservering.
  • Visningarna i programmet är inställda t.o.m. februari. Information om andra programpunkter.
  • Bilparkering finns vid trädgårdens norra entré (Gustafsborgsvägen 4) samt under Roslagsvägen vid Ekhagsrondellen. Cyklar parkeras vid ingångarna till trädgården.

Övrig information – toaletter

Utomhusdelarna är öppna som vanligt, men observera att det inte finns någon toalett som har öppet just nu på området när växthusen och Gamla Orangeriets Restaurang och Café har stängt. (Restaurangen öppnar åter den 29 januari, se deras hemsida för aktuell information www.gamlaorangeriet.se). Toaletterna vid Victoriahuset är inte byggda för vintervatten och har öppet under den varmare delen av året; april–oktober, kl 6–22.

____________________________________________________

Bergianska trädgården följer Regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens rekommendationer i frågan om coronaviruset och dess smittspridning. Vi följer även våra huvudmän Kungl. Vetenskapsakademiens och Stockholms universitets riktlinjer (www.su.se/corona). Ytterligare begränsningar kan bli aktuella och meddelas i så fall här på denna webbplats.

 Edvard Andersons växthus.
Edvard Andersons växthus. Foto: Eva Dalin