Bergianska trädgården ligger vackert belägen vid Brunnsviken inom Kungl. nationalstadsparken och har som uppgift att sprida kunskap och information om biologisk mångfald, botanik och hortikultur. Trädgården drivs i samarbete mellan Kungl. Vetenskapsakademien och Stockholms universitet och besöks årligen av ca 100 000 besökare och 400 skolklasser. Edvard Andersons växthus ansvarar för samlingarna av växtarter från områden med Medelhavsklimat. Växterna är friplanterade i landskap eller krukodlade. Enheten ansvarar även för trädgårdens parkeringsområde. Växthuset är öppet för allmänheten varje dag, året runt.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar skötsel, beskärning och förökning av ett artrikt växtmaterial främst i växthus, men även på friland, i samarbete med övriga trädgårdsmästare. Planering av växtmaterial och utformning av växtbäddar sker tillsammans med ansvarig botanist. Du kommer också att ha ansvar för klimatstyrning och annan växthusteknik samt handleda säsongsanställda och praktikanter. Skötsel av parkeringsområdet ingår också i arbetsuppgifterna. Helgtjänstgöring kan förekomma, liksom deltagande i växthusets publika verksamhet såsom visningar och evenemangsdagar.

Din bakgrund

Vi vill att du som söker har eftergymnasial trädgårdsutbildning med odlingsinriktning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig samt praktisk erfarenhet av växthusarbete och växthusteknik. Kunskap och erfarenhet av biologiskt växtskydd och arbete i botanisk trädgård är meriterande liksom behörighet för kemisk bekämpning och Grönt kort.

Ett genuint växtintresse och estetiskt sinne är grundläggande i en botanisk trädgård och därmed viktiga egenskaper hos sökande. Ansvarskänsla och god förmåga att arbeta självständigt såväl som i grupp är ett krav. Vi lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbetsledning, god datorvana samt B-körkort. Trädgården har övervägande kvinnliga medarbetare och vi välkomnar därför manliga sökande.

Arbetstid/varaktighet

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast, dock senast 2018-03-01.

Lön

Enligt överenskommelse.

Intresserad?

Närmare information om befattningen lämnas av Karin Martinsson, 1:e trädgårdsintendent 070-545 10 29. Facklig kontaktperson är Magnus Lundgren (SACO) 08-673 95 25.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2017-11-13. Märk din ansökan "Trädgårdsmästare" och skicka till e-post: infoea@bergianska.se

Arbetsgivare

Kungl. Vetenskapsakademien
Bergianska stiftelsen
Box 50005
104 05 Stockholm

 

Kungl. Vetenskapsakademien, stiftad år 1739, är en oberoende organisation som har till uppgift att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademiens tar särskilt ansvar för naturvetenskap och matematik, men strävar efter att öka utbytet mellan olika discipliner.