Bergianska trädgården ligger vackert belägen vid Brunnsviken inom Kungl. nationalstadsparken och har som uppgift att sprida kunskap och information om biologisk mångfald, botanik och hortikultur. Trädgården drivs i samarbete mellan Kungl. Vetenskapsakademien och Stockholms universitet och besöks årligen av ca 100 000 besökare och 400 skolklasser. Edvard Andersons växthus ansvarar för samlingarna av växtarter från områden med Medelhavsklimat. Växterna är friplanterade i landskap eller krukodlade. Enheten ansvarar även för trädgårdens parkeringsområde. Växthuset är öppet för allmänheten tis–sön, året runt.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att bistå trädgårdsmästarna i den dagliga skötseln av ett artrikt växtmaterial främst i växthus, men även på friland. Ogräsbekämpning samt klippning av gräs och häckar.

Din bakgrund

Vi vill att du som söker har eftergymnasial trädgårdsutbildning eller motsvarande kompetens som vi bedömer likvärdig. Ett genuint växtintresse och estetiskt sinne är grundläggande i en botanisk trädgård och därmed viktiga egenskaper hos sökande, liksom erfarenhet av odling under glas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Arbetstid/varaktighet

Anställningen är en säsongsanställning på heltid sex veckor under juni till augusti. Tillträde efter överenskommelse. 

Lön

Enligt överenskommelse.

Intresserad?

Närmare information om befattningen lämnas av Karin Martinsson, 1:e trädgårdsintendent 070-545 10 29. Facklig kontaktperson är Sila Özgüven (SACO) 08-673 95 08.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2020-05-03. Märk din ansökan "Trädgårdsbiträde" och skicka till e-post: infoea@bergianska.se

Arbetsgivare

Kungl. Vetenskapsakademien
Bergianska stiftelsen
Box 50005
104 05 Stockholm 

Kungl. Vetenskapsakademien, stiftad år 1739, är en oberoende organisation som har till uppgift att främja vetenskaperna och stärka deras inflytande i samhället. Akademiens tar särskilt ansvar för naturvetenskap och matematik, men strävar efter att öka utbytet mellan olika discipliner.