Om oss

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bergianska trädgården
  4. Om oss
Paeonia suffruticosa. Foto: Gunvor Larsson

Om oss

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård – ett museum för levande växter. Bergianska trädgårdens syfte är att sprida kunskap och information om biologisk mångfald, botanik och hortikultur samt tillhandahålla material för forskning och utbildning. Verksamheten riktar sig till forskare såväl nationellt som internationellt, studenter, skolelever samt allmänheten. Bergianska trädgården, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1700-talet, har två huvudmän: Kungliga Vetenskapsakademien och Stockholms universitet.

Samarbeten


Bergianska trädgården är ackrediterad medlem i Botanic Gardens Conservation International (BGCI) – ett globalt nätverk för botaniska trädgårdar som arbetar med bevarande av växter.
BGCI-s webbplats

Bergianska trädgården är en del av Svenska nätverket för botaniska trädgårdar (SNBG) tillsammans med Göteborgs botaniska trädgård, Lunds botaniska trädgård och Uppsala linneanska trädgårdar.
SNBG på Göteborgs botaniska trädgårds webbplats

Bergianska trädgården är medlem i Naturhistoriska museers samarbetsorganisation (NAMSA), som arbetar för att främja naturhistorisk kunskapsspridning och bevarande av naturhistoriska samlingar.
https://namsa.se/NAMSA/Valkommen.html

Gå med i vänföreningen!

Bergianska Trädgården Vänner