I Palmhallen kan du se upp på kakaoträdets frukter. Inne i frukterna sitter kakaobönorna som är den viktigaste ingrediensen i chokladkakor. I rummet växer också sockerpalm och kokospalm. Foto och illustration: Mia Olvång
I Palmhallen kan du se upp på kakaoträdets frukter. Inne i frukterna sitter kakaobönorna som är den viktigaste ingrediensen i chokladkakor. I rummet växer också sockerpalm. Foto och illustration: Mia Olvång

Påsklov: Digital godisvandring

Vilka växter gömmer sig i ditt påskägg? Kan du hitta något från kakaoträdet, sockerröret, mandelträdet och kanske till och med rödbetan? Dessa och många andra fascinerande växter kommer du att möta på en interaktiv online-vandring i Edvard Andersons växthus.

Datum:
Visning 1 – tisdag 6 april kl 11.00–11.30
Visning 2 – tisdag 6 april kl 13.00–13.30
Visning 3 – torsdag 8 april kl 11.00–11.30
Visning 4 – torsdag 8 april kl 13.00–13.30

För barn 6–10 år

Obligatorisk föranmälan via https://su.powerinit.com/Data/Event/EventTemplates/2604/?EventId=1191. Begränsat antal platser till 16 st/visning. Det innebär 16 st uppkopplade datorer. En anmälan = en dator. Vi rekommenderar att barnen genomför aktiviteten tillsammans med en förälder/vuxen vid gemensam dator.

Upplägg

Två av Naturens Hus pedagoger kommer att ta med er på en vandring i växthuset, visa växterna som finns i godiset och med ord och bilder beskriva den miljö som de växer i, från tropiska regnskogar till torra öknar. Vi berättar vilken del av växten det är som vi använder och hur den blir till godis.

För att det ska kunna bli en fullständig upplevelse så vill vi också att ni ska kunna smaka på det godiset som vi pratar om. Ni kommer att få en lista på godis att ha hemma under vandringen, t.ex. choklad, geléhallon, marsipan eller mandelmassa och något godis med vaniljsmak.

Förälder/vuxen kan få teknikinstruktioner innan visningen, mer information vid erhållen bokad plats.

OBS! På grund av det rådande läget med Covid-19 kan programpunkter ställas in eller ändras med kort varsel.