Foto: Astrid Fyhr.
Foto: Astrid Fyhr.

 

Ljusfesten vid Brunnsviken vill uppmärksamma det rika kultur- och naturliv i området som är en del av Kungliga nationalstadsparken och förmedla glädje och värme i en annars mörk årstid. Ljusfesten är ett årligt återkommande arrangemang initierat av Haga-Brunnsvikens vänner i samarbete med många aktörer i området. Den är ett tillfälle att uppleva Brunnsviken och dess omnejd med ljus, sång, båtturer och fackeltåg.

Stämningsfullt i växthusen

Bergianska trädgården har kvällsöppet i båda växthusen.

Ta kotteslingan genom Edvard Andersons växthus, en tipspromenad för barn 6–10 år. Dessutom är växthuscaféet öppet och det går bra att ta med fika in i Medelhavshallen eller de tropiska avdelningarna.

I Victoriahuset är det stämningsfullt med jättenäckrosen och andra tropiska växter i skenet av levande ljus. Det är öppet endast denna kväll, så passa på. Victoriahuset är stängt under vinterhalvåret (mellan oktober och maj).

Lyktvandringar för de minsta med Naturens Hus pedagoger, samling utanför Edvard Andersons växthus. Avgång kl. 16 och 16.30, max 15 barn och minimiålder 5 år.

Datum och tid: Söndag 3 november, kl 16–18

Kombinationsbiljett Edvard Andersons växthus och Victoriahuset: 50 kr, två barn gratis med betalande vuxen.

Ta båten till Bergianska trädgården

Båten RAN går i skytteltrafik mellan Haga båtklubb och Bergianska trädgården från kl. 16. Plats för 30 passagerare. Sista tur 18.30. Pris 20 kr/person, betalas ombord.