Köksväxter. Foto: Kaili Maide
Foto: Kaili Maide

Vilket arbete ligger bakom Bergianska trädgårdens köksväxtland med sina prunkande kål och maffiga pumpor? Mycket handlar om planering, redan under hösten bedömer vi vilka sorter som fungerat bra, plockar fröer, krukar in material för övervintring och så vidare.

Sortimentet vi visar upp är noga utvalt, vi vill visa den ätbara odlade mångfalden! Här samsas exotiska grödor som quinoa, gamla svenska kulturarvsorter och nya sorter framtagna för att stå emot sjukdomar.

I en botanisk trädgård är det också viktigt att allt vi odlar är dokumenterat och skyltat. Det är ett arbete vi gör på vintern liksom fröbeställningar och inventering av vårt fröförråd.

På visningen berättar vi om hur vi gör för att få ett välmående köksväxtland. Odlingstips om sådder, jordbearbetning mm utlovas också!

Tid: onsdag 16 september, kl 17

Plats: Samling utanför Edvard Andersons växthus

Pris: 80 kr. Betalning sker direkt till guiden med kort eller Swish. Biljetter börjar säljas 15 minuter innan visningen.