Bergianska trädgården

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bergianska trädgården

Välkommen till Bergianska trädgården – ett museum för levande växter

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Här finns växter från hela världen, som Medelhavsområdet och tropikerna. Trädgården är naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm.  Förutom hundratals träd- och buskarter, stora gräsytor med blommande örter finns växtsystematiska kvarter där man ser hur växter är släkt med varandra, växtgeografiska områden såväl som frodiga köksväxtland, örtagård och frukt- och bärträdgård. En plats för kunskapsinhämtning, inspiration och rekreation.

Information med anledning av corona

Information med anledning av coronaviruset

På grund av det rådande läget med coronaviruset har Edvard Andersons växthus stängt t.o.m. 13 april. Ett tips är att ta en promenad i Bergianska trädgården och njuta av den fina vårblomningen.

ringmärkning

Pedagogisk ringmärkning i Bergianska trädgården

I Bergianska trädgården ligger Naturens Hus som erbjuder en rad spännande skolprogram om biologi, geologi och miljö. Nytt för i år är skolprogrammet ”Flax” som handlar om flyttfåglar och klimat.

iris

Det våras i Bergianska trädgården

Iris, krokus och scilla. I år har vårblommorna slagit ut ovanligt tidigt och nu lyser det blått av scilla i grässlänten mot Brunnsviken.