Bergianska trädgården

  1. Du är här:
  2. Start
  3. Bergianska trädgården

Välkommen till Bergianska trädgården – ett museum för levande växter

Bergianska trädgården är en botanisk trädgård med två innehållsrika växthus, Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. Här finns växter från hela världen, som Medelhavsområdet och tropikerna. Trädgården är naturskönt belägen vid Brunnsvikens strand i norra Stockholm.  Förutom hundratals träd- och buskarter, stora gräsytor med blommande örter finns växtsystematiska kvarter där man ser hur växter är släkt med varandra, växtgeografiska områden såväl som frodiga köksväxtland, örtagård och frukt- och bärträdgård. En plats för kunskapsinhämtning, inspiration och rekreation.

Information med anledning av corona

Information med anledning av coronaviruset

På grund av det rådande läget med coronaviruset har Edvard Andersons växthus och Victoriahuset stängt tills vidare. Ett tips är att ta en promenad i Bergianska trädgården och njuta av den fina vårblomningen.

Biologiska mångfaldens dag

Ta en promenad längs Mångfaldsstigen

Fram till den 31 maj kan du ta en promenad längs Mångfaldsstigen i Bergianska trädgården. Promenadslingan börjar vid Edvard Andersons växthus och slutar vid Våtmarken.

Inkakrage. Foto: Lars Gunnar Reinhammar

Utforska blomväxternas mångfald i Systematiska avdelningen – med ny karta

Det är blomväxternas årstid! Passa på att utforska Systematiska avdelningen med den nya kartan över området, så att du kan hitta alla växtfamiljer som finns här. Den kan behövas om du vill utforska de cirka 1400 blomväxter som området erbjuder!